Er is veel epidemisch onderzoek geweest over het gebruik van rode wijn. Uit het onderzoek blijkt dat dagelijks gematigd gebruik van rode wijn voordelige kenmerken voor de volksgezondheid heeft.

Het gematigde gebruik van rode wijn verminderd de kans op hart en vaatziekten. Dat komt door de Antioxidante Attributen die in de rode wijnen zit. Ook blijkt uit het onderzoek dat rode wijn een stof bevat die een extra heelzame werking heeft op de gezondheid. Omdat de stof de vorming van bloedstolsels tegengaat. Ook heeft de wijn Resvaratrol dat een goede antioxide is. Deze antioxide is rijk aan het eiwit N-F-KappaB dat de gezonde cellen beschermt en zelfs bepaalde vormen van Kanker tegen gaat. Ook zijn de antioxidanten van rode wijn belangrijk voor diabeten. De stof verhoogt het vermogen en de dienst van het plasma wat voor diabeten erg belangrijk is tijdens het eten.
De stof Taninen zit ook in de rode druif, het is erg goed om je Cholesterol op stand te houden. Ook tegen Alzheimer is rode wijn een goed middel. Bij het gebruik van 1 tot 2 glazen rode wijn per dag word het zenuwstelsel in de hersenen beschermd en verminderd dus de kans op Altzheimer

De mediteraanse levensstijl met 2 glaze goede rode wijn per dag bevordert een lange levensduur.
De sulfieten ofwel zwaveldioxide is een fruit bewaarmiddel dat in droge vruchten en in wijn wordt gebruikt.

 

 Meer over wijn en gezondheid

Rode wijn en hart en vaatziekten

Recente studie bewijst dat rode wijn risico's op hart- en vaatziekten doet dalen

Rode wijn en het tegengaan van kanker

De werking van rode wijn op de gezondheid

Rode wijn voor diabetes

'Glas rode wijn goed tegen diabetes'
Rode wijn tegen Alzheimer

Groene thee en rode wijn zetten rem op Alzheimer


Rode wijn en een langere levensduur

Elke dag een beetje alcohol, vooral wijn, doet je langer leven